Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szauna

Ki nem szeret szaunázni? Sokan azt állítják, hogy a szauna a lelki megújulás helyszíne, és szinte felér egy orvosi kezeléssel, vagy néhány kilométer futással. A szauna rengeteg pozitív hatást ígér használójának mind egészségügyi, mind szépség, mind relaxáció szempontjából. Hogy mik ezek a pozitív hatások? Tudd meg most!

Szauna és egészség

A szauna segít megszabadulni a felesleges kilóktól, hisz az a nagy hőség odabenn rengeteg kalóriát eléget, állítólag egy félóra az infraszauna belsejében akár 300 kalóriát is képes elégetni! Amíg te relaxálsz, addig a szauna keményen megedzeti testedet, amely izzadtságot és megpróbálja hűteni magát. Az infraszauna hőmérséklete mélyre hajt testedben, kitágítja az ereket, gyógyítja az izmok és ízületek sérülését, valamint segít, hogy rugalmasabbak legyenek. Az infrakabin magas hőmérséklete mesterségesen idézi elő a lázat, így erősíti az immunrendszert, mivel annak küzdenie kell a lázzal, és ahogy harcol az immunrendszer, úgy erősödik.

Sokan tudják, de érdemes megemlíteni azoknak akik még nem tudták, hogy a szauna javítja a vérkeringést, mivel ilyen magas hőmérsékleten a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért minél gyorsabban legyen képes pumpálni. A felgyorsult vérkeringés nem csak a szívet erősíti, hanem ingerli a veríték mirigyeket, hogy az összegyűlt salakanyagokat felszabadítsák, és megakadályozza a nehézfémek lerakódását a szervezetben. A szauna garantált felüdülést, és relaxálást biztosít mindenkinek, máig nem tudják, hogy miért, de valószínűleg azért, mert ilyen pozitív egészségügyi hatásokkal kecsegtet. Ha rendszeresen töltünk az infrakabin belsejében néhány percet, akkor máris sokkal közelebb sikerült lépnünk egy stresszmentes élet felé.

 

Szauna belülről

 

Finn szauna

A finn szauna a szaunák legismertebb változata, és talán egyben a legnépszerűbb is. Finnország egyértelműen a szauna hazája, szinte a legtöbb családi ház kertjében, vagy belsejében lehet ma már szaunát találni!  A finn szauna tetőtől-talpig fából készült, méghozzá olyan fatípusból, amely elnyeli a nedvességet, erre pedig a lucfenyő a legalkalmasabb fafajta. Ez a szauna típus egy elektromos fémkályhát használ, amely egy kővel a tetején melegíti fel a faház belsejét. Európában ez a szauna vált a legnépszerűbbé, ugyanis a közel 90 Celsius fokos hőmérséklet, és a 10 százaléknál kevesebb páratartalom biztosítja leginkább a felüdülés a finn szauna használóinak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

varazsszauna@gmail.com

(Tar Gergő, 2013.03.18 19:23)

Jó napot Tisztelt szerkesztő !

Érdeklőnék hogy megoldható e linkem elhelyezése az oldalon?
http://www.infravarazs.hu/

Köszönöm.