Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kerékpár túra

Az előbbiekben már említettük, hogy az egészséges életmód talán egyik legfontosabb alappillére a rendszeres testmozgás, a sport. Rengeteg olyan sporttípus van azonban, amely hiába egészséges, mert közbe szennyezi a szervezet, ilyen amikor például futni mész a belvárosban, és szívod be a kipufogógázt ezerrel. Vannak azonban sokkal jobb sportolási lehetőségek, ilyen például a kerékpár túra.

Kerékpár

Egy kerékpár túra során mindenre gondolnunk kell, nem szabad semmit a véletlenre bízni, és ez igaz a többi túra típusra is. Fontos, hogy kerékpárunkat szereljük fel mind első, mind hátsó lámpával, ha túrázás közben véletlen besötétedne, mivel a kerékpár túrák többnyire lámpaoszlop nélküli helyeken szoktak lenni. Most bizonyára hülyén hangzik, hogy ilyen alapdolgot mondtam el, de rengeteg olyan bicajost látok este 9-10 után, akik lámpa nélkül tekernek, mert ugye valamennyit látnak az utcai lámpák miatt, és ez a megszokás hajlamos elfeledtetni egy túra során, hogy hoppá, ott bizony nem lesz semmilyen lámpa!

Kerékpár túra

Csak olyan dolgokat vigyünk magunkkal, amire tényleg szükségünk lesz. Kapásból megspórolhatunk akár egy kilót is, ha nem a hátizsákunkba teszünk egy ásványvizes palackot, hanem egy kulacsot szerelünk fel bringánkra. Még ha borzalmas nagy is a kánikula, ne felejtsünk el magunkkal vinni pulcsit, vagy minimum egy baseball sapkát, mert rendkívül kellemetlenné tud válni egy kerékpár túra során, ha hirtelen elered az eső, aztán jöhet a tüdőgyulladás, vagy akár egy szimpla megfázás. Szintén előnyös, ha megszabadulunk minden aprópénztől a pénztárcánkban, és inkább papírpénzekkel helyettesítjük azokat. Jelentéktelennek tűnnek, de mikor az én pénztárcám tele volt 100 és 200 forintosokkal elég nagy súlyt dobott a gatyámra (+ kerékpár túra közben ha csak úgy vannak a zsebben könnyen ki is potyoghatnak a tekerés során).

Az evéssel kapcsolatban, reggelire valami meleg italt fogyasszunk (tea, kávé), hozzá együnk lekváros, vagy mogyoróvajas kenyeret, ami kalóriadús. A kerékpár túra során érdemes gyümölcsöket, vagy csokit fogyasztani, mivel azoknak magas a szénhidrát tartalmuk, és rögtön energiát adnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Túra

(Chuggaaconroy, 2010.08.18 11:10)

Nagyon hasznosnak találtam a cikket, valóban rengeteg a fiatal, akik kivilágítatlanul bringáznak éjszaka az út közepén, eléggé veszélyes sport...