Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogszabályozás

Rengeteg ember esik bele manapság abba a hibába, hogy ha meghallják a fogszabályozás szót, akkor egyből szajkózzák, hogy már pedig nekik nincs szükségük fogszabályzóra, nekik így tökéletes a fogsoruk. Miért is olyan nagy probléma ez?

A fogszabályozás nem csak azért lett kitalálva, hogy szép legyen a mosolyod, bár ez is egy megközelítés. A valódi oka a fogszabályozás kialakulásának az, hogy helytelen fogsorral a táplálékot nem lehet rendesen megrágni, így az évek során folyamatosan romlani fog az emésztés, fölöslegesen kell dolgoznia a bélrendszernek. Ha nem helyes a fogaid állása, akkor semmiképp se hagyd ki a fogszabályozást, különben magaddal szúrsz ki, ha bevállalod, akkor két legyet ütsz egy csapásra: szép fogsorod lesz, és az ételt se hézagosan fogod megrágni.

Kép

Az első találkozás a fogorvossal: az első randi alkalmával még nem kell tartanod a fogékszertől, a fogorvos csupán felmérést végez a fogaid helyzetéről egy röntgenfelvétel segítségével. Amint ezt kielemezték, elkészítik a fogszabályzót, majd egy félórás munkával felteszik a fogsorodra. Nem egy kellemes dolog az biztos, mivel kapsz egy nyálelszívót a szádba, ami biztosítja, hogy fél órán át szó szerint, köpni-nyelni ne tudjál. Végig turkálnak a szádba, és a beavatkozás végére gyakorlatilag nem is fogod érezni az állkapcsodat.

Hogy meddig marad fent a fogszabályzó? Erre konkrétumot egy fogorvos se tud mondani, mivel számos dologtól függ, többek között attól, hogy mennyire vészes a fogak eltérése, és hogy milyen gyorsan képesek a fogaid alkalmazkodni a fogszabályozás után. Miután leszedték a fogszabályzódat kapni fogsz éjszakai fogszabályzót, amit lefekvés előtt kell csak feltenned magadnak. Rendkívül fontos, hogy rendszeresen hord ezt a szerkentyűt, különben fogaid nagyon könnyen visszaállnak eredeti helyükre!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.